WIE IK BEN

Als kind was ik al gefascineerd door hoe dingen werken en in elkaar zitten. Fabrieken en machines trekken me enorm. Mijn keuze voor de studie Werktuigbouwkunde lag dan ook voor de hand, net als dat ik na mijn afstuderen bij Unilever ben begonnen in de fabriek van Unox. Een bewuste keuze voor een operationele baan, met al snel ook leidinggeven. In mijn eerste zes jaar heeft Unilever zijn vijf fabrieken in Nederland fors gereorganiseerd, en heb ik in het MT gezeten van drie van de vijf. Vervolgens werd ik gevraagd om mijn operationele ervaring in te zetten bij de centrale inkoopafdeling op het hoofdkantoor.

Na acht jaar ben ik gaan werken als consultant bij diverse organisaties en genoot ik van de verscheidenheid aan vraagstukken. Ik heb meerdere projecten gedraaid en duizenden vlieguren gemaakt op alle denkbare niveau’s. Hierdoor schakel ik met gemak tussen werkvloer en boardroom. Daarna besloot ik dat het tijd werd zelf aan de knoppen te gaan draaien: met effact zorg ik, inmiddels op directieniveau, voor blijvende verbeteringen. Waar ik kom breng ik structuur en samenhang. Ik blijf vragen stellen om tot de essentie te komen en richt me op wat belangrijk is. Ook onder lastige omstandigheden houd ik overzicht en blijf ik besluitvaardig.

Ik ben helder, duidelijk en direct, maar heb volop oog voor persoonlijke behoeftes. Als techneut weet ik dat machines ermee ophouden als je ze niet voldoende aandacht geeft. Dit geldt ook voor mensen. Ik probeer het plezier dat ik in mijn werk heb en de energie die ik ervan krijg over te dragen. Mijn bèta-brein en alpha-aanpak blijkt een gouden combinatie waarmee ik overal waar ik binnenkom een blijvend resultaat en tevreden mensen achterlaat.